BATMAN / MERKEZ - AKOBA İLKOKULU

Nis

Okulumuzda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. İşte törenimizden bize kalan anılar. Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun!

Mrt

Uzman eşliğinde ilkokul öğrencilerimize ağız ve diş sağlığı eğitimi verildi.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve M.Akif Ersoy´u Anma Günü programımız.

Mrt

1/A sınıfımızın serbest etkinlik dersinde el becerisini kazanır kazanımına yönelik 3D kağıttan şehir çalışması yapıldı.

Ock

Dönem sonu faaliyet haftası 2023-2024 öğretim yılının ilk dönemi bitirirken öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta ile derslere ara vermesini amaçlayan proje ile birlikte bugünki etkinliklerimizden 1/A sınıfımız ‘Kelime Oyununu’ ve ‘Bilgi Yarışması’ etkinliğini eğlenceli bir şekilde gerçekleştirdi.

Ock

Dönem sonu faaliyet haftası 2023-2024 öğretim yılının ilk dönemi bitirirken öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta ile derslere ara vermesini amaçlayan proje ile birlikte bugünki etkinliklerimizden Kitap Okuma etkinliğini 3/A sınıfı ile gerçekleştirdik.

Ock

3. sınıf öğrencilerimize sağlıklı beslenme eğitimi Dr. Selehattin Hocamız tarafından verildi.

Ock

1. sınıf öğrencilerimizle eğlenceli trafik kuralları semineri Jandarma Trafik Timi tarafından verildi.

Ara

Okuma-yazma serüvenimiz hız kesmeden devam ediyor.

Bu haftaya "Zz" sesini öğrenerek başlayan 1/A sınıfı, Z sesini hissettikten sonra sanat etkinliği olarak minik zürafalar yaptılar.

Ara

2/A sınıfı öğrencilerimiz dart oyunuyla keyifli dakikalar yaşadı.

Gezici Kütüphane Okulumuzda.

Ara

İlkokuma Yazma dersimizde 1/A sınıfı öğrencilerimizle "N" sesini hissettik. Böylece 1.ses grubu harflerini tamamlamış olduk. Öğrendiğimiz bütün harfler ile yazabildiğimiz kelimeleri eğlenceli bir şekilde nasıl tekrar edebiliriz diye düşündük ve işte

1/A' nın çözümü 'Nar Çubukları' Ara tatilde bolca tekrar edeceğimiz güzel bir etkinlik oldu. Eğlenerek öğreniyoruz

Ara

3-A sınıfı öğrencileri oyun ve fiziki etkinlikler dersinde geleneksel çocuk oyunlarından olan Körebeyi doyasıya oynadı.

Ara

ÇEDES projesi kapsamında Kasım ayı değerimiz olan “Sorumluluk ve Özdenetim “konulu çalışmamızı okulumuz öğrencileriyle işledik. Öğrencilerimiz evdeki iş bölümü sorumluluklarını ve okuldaki çevre temizliği sorumluluklarını en güzel şekilde yerine getirdiler. Bunun yanında konumuz bağlamında çeşitli video filmler izleyerek aynı zamanda panomuzu el birliğiyle hazırlayarak çalışmalarımızı güzelce pekiştirdik.